Γράφεται NEVEN -με κεφαλαία γράμματα- και η ονομασία του δεν έχει καμία συγκεκριμένη ερμηνεία. Οπως επισημαίνουν οι δημιουργοί του, «ο καθένας μπορεί να βάλει τον τόνο όπου θέλει, αλλά και να το μεταφράσει όπως εκείνος επιθυμεί, αρκεί να ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και στις αναζητήσεις του».
- Από τον Γιάννη Αρμουτίδη
Αυτό το ιδιότυπο στίγμα δίνει και τον τόνο σε ένα από τα πιο εμβληματικά εστιατόρια που έχουν ανοίξει στη Μύκονο τα τελευταία χρόνια. Το NEVEN έχει στρατηγική θέση στην καρδιά της περιοχής Paradise, εκεί όπου η πολυτέλεια συναντά τη νυχτερινή ζωή και η υψηλή γαστρονομία την παγκόσμια ψυχαγωγία. Κάτω από το εστιατόριο απλώνεται μια πανέμορφη παραλία με κρυστάλλινα νερά, εξοπλισμένη με υπερπολυτελείς ξαπλώστρες, που προσφέρει την απόλυτη αίσθηση καλοκαιρινής ραστώνης.

Μέσα στον ίδιο χώρο λειτουργεί και ένα από τα πιο καυτά κλαμπ της Μυκόνου, με ανοιχτή πισίνα και ένα πρόγραμμα που φιλοξενεί στα decks μερικούς από τους πιο σημαντικούς djs παγκοσμίως. Τα πρόσφατα εγκαίνια του κλαμπ, πριν από μόλις 20 ημέρες, σημαδεύτηκαν από μια μεγαλειώδη συναυλία με την παρουσία της Δέσποινας Βανδή και του Γιώργου Σαμπάνη – μια υπενθύμιση της εντυπωσιακής δυναμικής που αναπτύσσεται σε αυτό το σημείο.
Luxury beach bars
Στον πυρήνα του NEVEN βρίσκονται δύο επαγγελματίες με διαδρομή στην υψηλή γαστρονομία που ξεπερνά τα 20 χρόνια: ο Διονύσης Πετεινάτος και η Ζήνα Θωμά. Οι ίδιοι εξηγούν στην «Espresso»: «Είμαστε επαγγελματίες σεφ με εμπειρία πάνω από 20 χρόνια στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας. Η μαγειρική για εμάς είναι τρόπος ζωής, μέσο έκφρασης και δημιουργίας, και πάνω από όλα μια βαθιά ανάγκη να προσφέρουμε εμπειρίες που ξεχωρίζουν. Εχουμε εργαστεί σε βραβευμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία πέντε αστέρων, μέλη των Relais & Châteaux και των Leading Hotels of the World, αποκτώντας τεχνογνωσία και πειθαρχία μέσα από τις πιο απαιτητικές κουζίνες.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε επικεντρωθεί στη Μύκονο, όπου αναλαμβάνουμε την επιμέλεια hyper luxury beach bars, δημιουργώντας concepts που συνδυάζουν υψηλή αισθητική, ποιότητα και λειτουργικότητα. Μέσα από την εταιρία μας F&B Solution προσφέρουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής για νέα ή υφιστάμενα εστιατόρια και ξενοδοχεία. Από τη δημιουργία μενού και την οργάνωση της κουζίνας μέχρι την κοστολόγηση, την εκπαίδευση προσωπικού και την επιχειρησιακή καθοδήγηση, στόχος μας είναι να ενισχύουμε επιχειρήσεις ώστε να ξεχωρίζουν στην αγορά και να προσφέρουν αυθεντικές, ποιοτικές εμπειρίες φιλοξενίας. Πάντα προσεγγίζουμε τη γαστρονομία με σεβασμό προς την ελληνική κουζίνα και την τοπική παράδοση, χρησιμοποιώντας αυθεντικά υλικά, τεχνικές και γεύσεις που γνωρίσαμε μεγαλώνοντας.
Μέσα από την εμπειρία και τη γνώση μας εξελίσσουμε αυτές τις βάσεις σε σύγχρονες και δημιουργικές εκδοχές, με επιρροές από τη διεθνή κουζίνα και τις πιο σύγχρονες τεχνικές. Δεν ξεχνάμε ποτέ την ταυτότητά μας, την αναδεικνύουμε, τη φρεσκάρουμε και την τοποθετούμε στο σήμερα με σεβασμό και φαντασία. Πιστεύουμε στη δύναμη της λεπτομέρειας, στην αξία της ομάδας και στην ουσία που κρύβεται πίσω από κάθε πιάτο. Η βάση μας είναι η Μύκονος, αλλά η δουλειά μας δεν έχει γεωγραφικούς περιορισμούς, όπου υπάρχει όραμα, είμαστε εκεί για να το υλοποιήσουμε».
Κοινή φιλοσοφία
Η κοινή τους φιλοσοφία εκφράζεται μέσα από το μενού του NEVEN, το οποίο δεν αντιγράφει απλώς τις κλασικές προτάσεις σούσι, αλλά δημιουργεί μια πρωτότυπη γαστρονομική αφήγηση. Με έμφαση στην αυστηρή επιλογή πρώτων υλών, το μενού χαρακτηρίζεται από την υψηλή ποιότητα και την εξειδίκευση. «Χρησιμοποιούμε πρώτες ύλες απευθείας από την Ιαπωνία, όπως η καπνιστή σόγια και ψάρια sashimi grade, που φτάνουν με ειδικές αποστολές κάθε εβδομάδα» εξηγούν οι σεφ.
Ανάμεσα στις δημιουργίες που ήδη ξεχωρίζουν και κερδίζουν φανατικό κοινό, δύο πιάτα έχουν αρχίσει να γράφουν τη δική τους ιστορία: Το Black Tahini Truffle Wagyu Roll, με φρέσκο A5 Wagyu, ρύζι koshihikari, μαύρη καλοκαιρινή τρούφα και μαύρο ταχίνι, έχει εξελιχθεί σε signature dish, με καθημερινή ζήτηση που επιβεβαιώνει την αμεσότητα της αποδοχής του. Από την άλλη, η Lobster Athenian, μια εμπνευσμένη επαναπροσέγγιση της αθηναϊκής σαλάτας, συνδυάζει αστακό με καραμελωμένο μήλο σε Ki No Bi gin, μαγιονέζα lime, λάδι από chives και φρέσκα ψιλοκομμένα λαχανικά – μια εκρηκτική σύνθεση που ενώνει το ελληνικό DNA με τις πιο μοντέρνες γαστρονομικές τεχνικές. Δημοφιλές επίσης είναι και το Truffle Hamachi Roll, με φρέσκο yellowtail, λάδι τρούφας και τραγανό φύκι, που έχει ήδη καθιερωθεί ως signature dish.
Επιπλέον τα πιάτα που έχουν εντυπωσιάσει περισσότερο είναι το ταρτάρ τόνου με ταραμοσαλάτα και σπάνια υλικά, τα ασύγκριτης ποιότητας sashimi και nigiri με τόνο, σολομό, λαβράκι, γαρίδα και μπαρμπούνι, κομμένα και παρασκευασμένα με εκπληκτική ακρίβεια, και το… μυθικό sushi platter, στο οποίο κάθε κομμάτι αποτελεί μια μικρή γευστική αποκάλυψη, σχεδιασμένη με μαεστρία και σεβασμό στην παράδοση αλλά και την πρωτοπορία.
Μια ανοιχτή, οργανωμένη κουζίνα με όραμα
Η λειτουργία της κουζίνας βασίζεται στην απόλυτη οργάνωση. Με μια ομάδα έξι εξειδικευμένων συνεργατών, το NEVEN λειτουργεί ως ένας οργανωμένος μηχανισμός υψηλής ακρίβειας. Η κουζίνα είναι open kitchen, δίνοντας στον πελάτη τη δυνατότητα να παρακολουθεί τη μαγεία να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια του. «Η καθημερινή συνεργασία μεταξύ μας είναι αθόρυβη, οργανωμένη και δημιουργική» επισημαίνουν οι σεφ, τονίζοντας πως το μυστικό για να ξεχωρίσουν σε μια τόσο απαιτητική αγορά είναι η συνέπεια, η ποιότητα και η αυθεντικότητα – όχι τα φανταχτερά λόγια.
Το NEVEN δεν είναι απλώς ένα ακόμη εστιατόριο σούσι στη Μύκονο. Είναι μια γαστρονομική πρόταση που συνδυάζει την υψηλή γαστρονομία με το αυθεντικό καλοκαιρινό lifestyle, μέσα σε ένα σκηνικό που δύσκολα μπορεί να συγκριθεί. Η μοναδική τοποθεσία, το εντυπωσιακό περιβάλλον και η απόλυτη αφοσίωση στην τέχνη του φαγητού το καθιστούν σημείο αναφοράς για κάθε γευσιγνώστη που επισκέπτεται το νησί. Πολύ σύντομα στο απόλυτο ρεστοράν της ιαπωνικής κουζίνας NEVEN θα προστεθούν σπανιότατα πιάτα, που δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού στη Μύκονο ή σε κανένα άλλο μαγαζί.
Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το O-toro nigiri, το εξαιρετικά λιπαρό κομμάτι μπλε τόνου που λιώνει στο στόμα, το κρεμώδες uni αχινού, τις λεπτές φέτες fugu – το περίφημο και απαιτητικό σούσι από ακανθόχοιρο, το Wagyu nigiri με το ζουμερό ιαπωνικό βοδινό και το sashimi kinmedai με την απαλή του υφή. Ολα αυτά υπογεγραμμένα από τους δύο διάσημους σεφ του NEVEN, προσφέροντας μια γαστρονομική εμπειρία που ξεπερνά κάθε προσδοκία.