Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου, 2025

Το ήσυχο τέλος του Ντίμη Κρίτσα

Η τελευταία «πράξη» για τον θρυλικό σχεδιαστή παίχτηκε την Παρασκευή το μεσημέρι στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, έπειτα από δική του γραπτή εντολή, ενώ η τέφρα του δεν έχει αποφασιστεί σε ποιο σημείο της Αττικής θα ριχτεί!

Ελένη Μενεγάκη – Μάκης Παντζόπουλος: Στον αγώνα τένις του Τζόκοβιτς στο ΟΑΚΑ

Η Ελένη Μενεγάκη με τον Μάκη Παντζόπουλο και την κορούλα της, Μαρίνα πήγαν να δουν αγώνα τένις του Νόβακ Τζόκοβιτς στο ΟΑΚΑ.

Σχεδόν έτοιμη η νέα εκπομπή των Γκουντάρα – Κάκκαβα!

Το Open σφυροκοπά τον ανταγωνισμό με νέο πρόγραμμα μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλάζοντας τον τηλεοπτικό χάρτη της ψυχαγωγίας. 

Σμαράγδα Καρύδη: «Ο μπαμπάς μου πριν φύγει ταλαιπωρήθηκε αρκετά»

Η Σμαράγδα Καρύδη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τετ-α-τετ» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απώλεια του πατέρα της, Ντίνου.

Ο Έλληνας που κάνει θραύση με την κρέπα του στο Ντουμπάι

H «Espresso» πήγε στην Αλεξανδρούπολη & έφαγε το Νο1 trend

Η τρέλα με τη σοκολάτα Ντουμπάι, που εσχάτως κάνει θραύση και στην Ελλάδα, βρήκε στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη μιας κρεπερί στην Αλεξανδρούπολη τον αντίπαλο δέος. Ο Παναγιώτης Κόβρας, ο άνθρωπος που άλλαξε τον χάρτη της street γαστρονομίας στη χώρα μας, υπογράφει την Ντουμπάι Légende, την κρέπα που για χάρη της πηγαίνουν στην Αλεξανδρούπολη από όλη τη βόρεια Ελλάδα μέχρι και την Τουρκία!

Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, και η «Espresso» να μη δοκιμάσει την κρέπα-εμπειρία και στις δύο εκδοχές της -αλμυρή και γλυκιά- και να συνομιλήσει με τον κ. Κόβρα για το πώς κατάφερε η δημιουργία της να ξεπεράσει τα όρια της απλής συνταγής!

«Το μυστικό μας βρίσκεται στο φύλλο της κρέπας, το οποίο διαφέρει στη συνταγή του από όλες τις υπόλοιπες κρέπες. Την ώρα που το τρως αισθάνεσαι ότι εκατοντάδες μικροσκοπικές κάψουλες σκάνε στο στόμα σου, απελευθερώνοντας μια πλούσια γεύση που θυμίζει χαβιάρι. Αυτό γίνεται με μια δική μας σπιτική και μυστική συνταγή. Κάνει το φύλλο τραγανό, αλλά όχι στεγνό, ενώ κρατάει μέσα του όλες τις γεύσεις και τα αρώματα. Ζητήθηκε πολλές φορές να παραχωρήσουμε τη συνταγή, αλλά δεν το κάνουμε. Υπάρχουν δύο πολύ ιδιαίτερα συστατικά, εμπνευσμένα από τις γαλλικές crêpes suzette, που προσαρμόστηκαν στην ελληνική κουλτούρα. Το φύλλο μάς το χάρισε ένας οικογενειακός φίλος, σεφ στα μεγαλύτερα εστιατόρια του Παρισιού, ο οποίος μαγειρεύει για τις πιο ιστορικές οικογένειες της Γαλλίας. Το μυστικό αυτό μας το έδωσε ως επτασφράγιστο δώρο και έτσι το διατηρούμε» μας λέει ο ιδιοκτήτης της κρεπερί Metro, την ώρα που μας παρασκευάζει μια αλμυρή Ντουμπάι Légende!

Ο Παναγιώτης Κόβρας έτοιμος να μας σερβίρει τον «θησαυρό» του

«Το φύλλο και τα υλικά που ενσωματώνονται απογειώνουν τη γεύση. Είναι εμπειρία, ουμάμι. Η αλμυρή Ντουμπάι επιλέγεται κυρίως από γνώστες της γευσιγνωσίας. Παρότι σερβίρεται σε κρέπα, αποτελεί ολοκληρωμένο πιάτο υψηλής γαστρονομίας» εξηγεί με υπερηφάνεια για το γαστρονομικό δημιούργημά του! Ο Παναγιώτης δεν σπούδασε σεφ, ούτε παρακολούθησε μαθήματα. «Μαθήτευσε» όμως δίπλα στον κουμπάρο του -πετυχημένο σεφ με δύο κρεπερί σε Λάρισα και Κέρκυρα- και εξελίχθηκε σε ειδικό στο ψήσιμο και στην παρασκευή κρέπας. Το 2015 άνοιξε τη δική του κρεπερί στην Αλεξανδρούπολη, με τη νεολαία ειδικά να σχηματίζει ουρές ακόμα και για τη Γιαννιώτικη, την ελληνική παραλλαγή της Ντουμπάι, που συνδυάζει μπέικον, σπιτικές κοτομπουκιές, κίτρινο τυρί, τηγανιτές πατάτες και σος ουγγαρέζα και είναι, όπως λέει ο Παναγιώτης, το «best seller της κρεπερί μετά τα μεσάνυχτα»!

Η σύζυγός του επί το έργον

Προτού πάρουμε για το σπίτι τη γλυκιά εκδοχή της Ντουμπάι Légende, την περίφημη Ντουμπάι Suz, του ζητάμε να μας πει τα υλικά της: «Είναι βασισμένη στην πασίγνωστη γαλλική crêpe suzette. Σιρόπι καραμέλα, πορτοκάλι, πραλίνα φουντουκιού, ξεροψημένο φουντούκι, φιστίκι Αιγίνης νέας σοδειάς, μπανάνα Κρήτης και χαρούπι συνδυάζονται με έναν εξωτικό αραβικό καρπό που λατρεύεται στα Εμιράτα. Η κρέπα ολοκληρώνεται -όταν ζητείται- με βρώσιμο λουλούδι ιβίσκου, που προσδίδει οξύτητα, γλυκύτητα και εκρηκτικό κόκκινο χρώμα» μας λέει ο Παναγιώτης λίγο προτού αρχίσει να την παρασκευάζει κι εμάς, συγχωρέστε μας για την έκφραση, μας… τρέχουν τα σάλια!

Η εξωτική σος χρυσού

Η αλμυρή εκδοχή της Ντουμπάι Légende περιλαμβάνει σιγοψημένο μπέικον, σπιτικές κοτομπουκιές, τρούφα μανιταριού, συλλεγμένη αποκλειστικά από την ομάδα της κρεπερί, πικάντικο αλλαντικό απευθείας από το Ντουμπάι (το είδος του κρατείται μυστικό), το περίφημο Βιρτζίνια χαμ, καπνιστό χοιρινό ζαμπόν (φουέ), προσούτο, jamon και καλαμπόκι. Τα τυριά που χρησιμοποιούνται είναι σπάνια και μοναδικά:  Occelli con Frutta e Grappa di Moscato, ένα ιδιαίτερο ιταλικό τυρί με αποξηραμένα φρούτα και γκράπα από μοσχάτο.  Γραβιέρα με φιστίκι Αιγίνης.  Τυρί με μαστίχα Ανδρου.  Ξηροτύρι Σαμοθράκης. Η γεύση απογειώνεται -για όσους τη ζητήσουν- με μια εξωτική σος χρυσού (gold sauce), με βασιλικό χαβιάρι, και μια μικρή κουταλιά αυστριακού βουτύρου αγελάδας. Η τιμή της κυμαίνεται από 15 ευρώ έως 50 ευρώ, ανάλογα με την επιλογή: απλή, special ή gold.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέος χωρισμός στην ελληνική σόουμπιζ – Διαζύγιο μετά από τρία χρόνια γάμου

Η απόφαση για το διαζύγιο ελήφθη από κοινού και μέσα σε ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα.

Χωρισμός «βόμβα» για Ελληνίδα τραγουδίστρια λίγο πριν τον γάμο

Η γνωστή τραγουδίστρια χώρισε με τον σύντροφό της αν και έκαναν σχέδια γάμου όπως αποκάλυψαν στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

Η κοσμική κυρία που πήγε σε top πλαστικό για να την κάνει… top model

H Αθήνα, καθώς ετοιμάζεται να υποδεχτεί την εορταστική περίοδο,...

Η Κατερίνα Καινούργιου με εφαρμοστό φόρεμα να τονίζει τη φουσκωμένη κοιλίτσα: «Περιμένω μπέμπα»

Η Κατερίνα Καινούργιου στην έναρξη της εκπομπής της το πρωί της Δευτέρας εμφανίστηκε για πρώτη φορά με στενό φόρεμα όπου φαινόταν η κοιλίτσα της λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της.

Ο «πατέρας Παρθένιος» με χειροπέδες – Ποιος είναι ο 40χρονος Βασίλης Βεζυρέας

Ζήλεψε τη δόξα διάσημων σεφ και ήθελε να γίνει MasterChef μέσα από το διαδικτυακό του κανάλι στο YouTube με συνταγές μαγειρικής, αλλά το πρώην μοντέλο και «αρχιεπίσκοπος» των Παλαιοημερολογιτών, όπως αυτοσυστήνονταν,

Διαζύγιο για Καμπούρη – Ταρασιάδη: Η δημόσια ανακοίνωση

Η Δέσποινα Καμπούρη με ποστ της στο instagram ανακοίνωσε τον χωρισμό της με τον Βαγγέλη Ταρασιάδη

Στην «αιωνιότητα» τo πλωτό «παλάτι» του Δ. Μελισσανίδη

Στις λαμπερές δεκαετίες του '60, με φόντο την Ελλάδα,...

Αποκλειστικό: H «κλοπή» της χρονιάς από τον Αντώνη Ρέμο

Στο σχήμα του τραγουδιστή στο Nox η Μαριάννα Παπαμακαρίου,...