Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2025

Κάτια Δανδουλάκη: «Ήμουν βουλιμική στη δουλειά, είχα να κάνω 50 χρόνια διακοπές»

Η Κάτια Δανδουλάκη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Buongiorno» και μεταξύ...

Στην Ευρωβουλή η γραμμή «βόμβα» του ΟΣΕ!

Επίσημη διαμαρτυρία στο Ευρωκοινοβούλιο, με αφορμή τα πρόσφατα αποκαλυπτικά...

Ντένια Στασινοπούλου – Βασίλης Μπούτσικος: «Η φιλία είναι ύψιστη αξία»

Αναµφισβήτητα το νέο ξεχωριστό σίριαλ, µε στοιχεία µαύρης κωµωδίας, «Το παιδί», σε σενάριο του Παναγιώτη Ιωσηφέλη και σκηνοθεσία του Στέφανου Μπλάτσου,

Η Καλλιμάνη και τα ιπτάμενα γαρίφαλα

H Ιουλία Καλλιμάνη με αφορμή τις εμφανίσεις της μίλησε...

Ο Έλληνας που κάνει θραύση με την κρέπα του στο Ντουμπάι

H «Espresso» πήγε στην Αλεξανδρούπολη & έφαγε το Νο1 trend

Η τρέλα με τη σοκολάτα Ντουμπάι, που εσχάτως κάνει θραύση και στην Ελλάδα, βρήκε στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη μιας κρεπερί στην Αλεξανδρούπολη τον αντίπαλο δέος. Ο Παναγιώτης Κόβρας, ο άνθρωπος που άλλαξε τον χάρτη της street γαστρονομίας στη χώρα μας, υπογράφει την Ντουμπάι Légende, την κρέπα που για χάρη της πηγαίνουν στην Αλεξανδρούπολη από όλη τη βόρεια Ελλάδα μέχρι και την Τουρκία!

Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, και η «Espresso» να μη δοκιμάσει την κρέπα-εμπειρία και στις δύο εκδοχές της -αλμυρή και γλυκιά- και να συνομιλήσει με τον κ. Κόβρα για το πώς κατάφερε η δημιουργία της να ξεπεράσει τα όρια της απλής συνταγής!

«Το μυστικό μας βρίσκεται στο φύλλο της κρέπας, το οποίο διαφέρει στη συνταγή του από όλες τις υπόλοιπες κρέπες. Την ώρα που το τρως αισθάνεσαι ότι εκατοντάδες μικροσκοπικές κάψουλες σκάνε στο στόμα σου, απελευθερώνοντας μια πλούσια γεύση που θυμίζει χαβιάρι. Αυτό γίνεται με μια δική μας σπιτική και μυστική συνταγή. Κάνει το φύλλο τραγανό, αλλά όχι στεγνό, ενώ κρατάει μέσα του όλες τις γεύσεις και τα αρώματα. Ζητήθηκε πολλές φορές να παραχωρήσουμε τη συνταγή, αλλά δεν το κάνουμε. Υπάρχουν δύο πολύ ιδιαίτερα συστατικά, εμπνευσμένα από τις γαλλικές crêpes suzette, που προσαρμόστηκαν στην ελληνική κουλτούρα. Το φύλλο μάς το χάρισε ένας οικογενειακός φίλος, σεφ στα μεγαλύτερα εστιατόρια του Παρισιού, ο οποίος μαγειρεύει για τις πιο ιστορικές οικογένειες της Γαλλίας. Το μυστικό αυτό μας το έδωσε ως επτασφράγιστο δώρο και έτσι το διατηρούμε» μας λέει ο ιδιοκτήτης της κρεπερί Metro, την ώρα που μας παρασκευάζει μια αλμυρή Ντουμπάι Légende!

Ο Παναγιώτης Κόβρας έτοιμος να μας σερβίρει τον «θησαυρό» του

«Το φύλλο και τα υλικά που ενσωματώνονται απογειώνουν τη γεύση. Είναι εμπειρία, ουμάμι. Η αλμυρή Ντουμπάι επιλέγεται κυρίως από γνώστες της γευσιγνωσίας. Παρότι σερβίρεται σε κρέπα, αποτελεί ολοκληρωμένο πιάτο υψηλής γαστρονομίας» εξηγεί με υπερηφάνεια για το γαστρονομικό δημιούργημά του! Ο Παναγιώτης δεν σπούδασε σεφ, ούτε παρακολούθησε μαθήματα. «Μαθήτευσε» όμως δίπλα στον κουμπάρο του -πετυχημένο σεφ με δύο κρεπερί σε Λάρισα και Κέρκυρα- και εξελίχθηκε σε ειδικό στο ψήσιμο και στην παρασκευή κρέπας. Το 2015 άνοιξε τη δική του κρεπερί στην Αλεξανδρούπολη, με τη νεολαία ειδικά να σχηματίζει ουρές ακόμα και για τη Γιαννιώτικη, την ελληνική παραλλαγή της Ντουμπάι, που συνδυάζει μπέικον, σπιτικές κοτομπουκιές, κίτρινο τυρί, τηγανιτές πατάτες και σος ουγγαρέζα και είναι, όπως λέει ο Παναγιώτης, το «best seller της κρεπερί μετά τα μεσάνυχτα»!

Η σύζυγός του επί το έργον

Προτού πάρουμε για το σπίτι τη γλυκιά εκδοχή της Ντουμπάι Légende, την περίφημη Ντουμπάι Suz, του ζητάμε να μας πει τα υλικά της: «Είναι βασισμένη στην πασίγνωστη γαλλική crêpe suzette. Σιρόπι καραμέλα, πορτοκάλι, πραλίνα φουντουκιού, ξεροψημένο φουντούκι, φιστίκι Αιγίνης νέας σοδειάς, μπανάνα Κρήτης και χαρούπι συνδυάζονται με έναν εξωτικό αραβικό καρπό που λατρεύεται στα Εμιράτα. Η κρέπα ολοκληρώνεται -όταν ζητείται- με βρώσιμο λουλούδι ιβίσκου, που προσδίδει οξύτητα, γλυκύτητα και εκρηκτικό κόκκινο χρώμα» μας λέει ο Παναγιώτης λίγο προτού αρχίσει να την παρασκευάζει κι εμάς, συγχωρέστε μας για την έκφραση, μας… τρέχουν τα σάλια!

Η εξωτική σος χρυσού

Η αλμυρή εκδοχή της Ντουμπάι Légende περιλαμβάνει σιγοψημένο μπέικον, σπιτικές κοτομπουκιές, τρούφα μανιταριού, συλλεγμένη αποκλειστικά από την ομάδα της κρεπερί, πικάντικο αλλαντικό απευθείας από το Ντουμπάι (το είδος του κρατείται μυστικό), το περίφημο Βιρτζίνια χαμ, καπνιστό χοιρινό ζαμπόν (φουέ), προσούτο, jamon και καλαμπόκι. Τα τυριά που χρησιμοποιούνται είναι σπάνια και μοναδικά:  Occelli con Frutta e Grappa di Moscato, ένα ιδιαίτερο ιταλικό τυρί με αποξηραμένα φρούτα και γκράπα από μοσχάτο.  Γραβιέρα με φιστίκι Αιγίνης.  Τυρί με μαστίχα Ανδρου.  Ξηροτύρι Σαμοθράκης. Η γεύση απογειώνεται -για όσους τη ζητήσουν- με μια εξωτική σος χρυσού (gold sauce), με βασιλικό χαβιάρι, και μια μικρή κουταλιά αυστριακού βουτύρου αγελάδας. Η τιμή της κυμαίνεται από 15 ευρώ έως 50 ευρώ, ανάλογα με την επιλογή: απλή, special ή gold.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαλέσκου – Δανιάς: Γάμος στο κενό

Ολοένα και βαθαίνει η κρίση στον γάμο της Ιωάννας...

Παντρεύτηκαν λίγο πριν το μαιευτήριο – Λαμπερός γάμος στην ελληνική σόουμπιζ!

Οι δυο τους ενώθηκαν την Παρασκευή με τα δεσμά του γάμου σε μια λαμπερή τελετή, αλλά για λίγους κι εκλεκτούς.

Νέος χωρισμός στην ελληνική σόουμπιζ – «Δεν είμαστε πια μαζί»

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε on camera τον χωρισμό της

Κατερίνα Καινούργιου: Η νέα εμφάνιση που προδίδει την εγκυμοσύνη

Η Κατερίνα Καινούργιου όλο και παίρνει κιλά με τη κοιλίτσα της να φουσκώνει καθώς όλα δείχνουν πως διανύει προχωρημένη εγκυμοσύνη

Δεν είναι γνωστό μοντέλο αλλά η πανέμορφη κόρη Ελληνίδας πρωταγωνίστριας

Η όμορφη κοπέλα της φωτογραφίας είναι η κόρη της

∆εν ξέφυγαν από τη θάλασσα οι γιοι του ναυάρχου και βουλευτή Αποστολάκη

Δεν ξέφυγαν από τη θάλασσα οι γιοι του ναυάρχου...

Παντρεύτηκε ο Οδυσσέας Σταμούλης – Δύο χρόνια μετά την απώλεια του γιου του χαμογελάει ξανά

Ο Οδυσσέας Σταμούλης χαμογελάει ξανά! Ο καταξιωμένος ηθοποιός πριν από δύο χρόνια έζησε τη μεγαλύτερη τραγωδία που μπορεί να βιώσει άνθρωπος,