Τρίτη, 14 Οκτωβρίου, 2025

«Τσακώσαμε» την Κατερίνα Καινούργιου στο κέντρο της Αθήνας να χαϊδεύει τη φουσκωμένη...

Η Κατερίνα Καινούργιου απολαμβάνει την εγκυμοσύνη της αλλά ακόμα δεν νιώθει έτοιμη να το ανακοινώσει δημόσια

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη αποχαιρετά το θέατρο μετά από 65 χρόνια

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε πως αποφάσισε να αποσυρθεί από το θέατρο

Ενοχλημένος ο Γιώργος Λιάγκας: «Αν το κάνετε για να με πολεμήσετε, αν...

Ενοχλημένος με συναδέλφους του είναι ο Γιώργος Λιάγκας και...

Στο αυτόφωρο γνωστός πλαστικός χειρούργος – Ξυλοκόπησε γυναίκα στη Λεωφόρο Συγγρού

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης με γνωστό πλαστικό χειρούργο. Εκνευρίστηκε καθώς ένα αυτοκίνητο μπροστά του που οδηγούσε μια κυρία δεν έτρεχε και άρχισε τις κόρνες και στη συνέχεια της έκλεισε τον δρόμο

«Kitchen Lab»: Νηστίσιμες προτάσεις ενόψει Σαρακοστής!

Σάββατο 22 & Κυριακή στις 16:40

«Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! O αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα! Ο Άκης Πετρετζίκης συνδυάζει απλότητα και δημιουργικότητα σε συνταγές που είναι και απλές και ευφάνταστες, όμως απογειώνονται με λίγα αλλά σημαντικά βήματα.

Το σαββατιάτικο μενού ξεκινάει με μια τηγανιά λαχανικών, ένα πεντανόστιμο και θρεπτικότατο ορεκτικό που θέλει τα κόλπα του για να γίνει κάτι μοναδικό και εκείνος σας τα προσφέρει απλόχερα. Αρχικά, κόβει σε κομμάτια, κρεμμύδι, καρότο, πράσινη πιπεριά και πιπεριά Φλωρίνης και τα σοτάρει. Στο ίδιο τηγάνι, αφού αφαιρέσει τα λαχανικά, ρίχνει μανιτάρια champignon και τα σοτάρει μαζί με ελαιόλαδο, σκόρδο και θυμάρι. Ξαναβάζει μέσα στο τηγάνι τα λαχανικά, προσθέτει ρίγανη, κύβο λαχανικών, αλάτι και πιπέρι, σβήνει με λευκό κρασί, ρίχνει χυμό λεμονιού, μουστάρδα, μέλι, νερό, κρέμα βαλσάμικο, μαγειρεύει για 5-6 λεπτά και σερβίρει με ψωμί, φέτα με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμένο πιπέρι.

Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει χοιρινά σουβλάκια με πατάτες στο air fryer που είναι το απόλυτο φαγητό του Σαββατοκύριακου και γίνεται πανεύκολα, με απλά υλικά που, όταν συνδυαστούν, εκτοξεύουν την απόλαυση και τη γεύση. Για να τα ετοιμάσει, μαρινάρει κομμάτια από χοιρινό λαιμό μαζί με ξίδι από λευκό κρασί, αλάτι, σκόνη σκόρδου, πάπρικα, θυμάρι, αποξηραμένη ρίγανη, πιπέρι και ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ετοιμάζει τις πατάτες, κόβοντάς τις σε λωρίδες και ανακατεύοντάς τις με ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και πιπέρι. Περνάει τα κομμάτια του κρέατος σε 6 ξυλάκια και τα μεταφέρει στον έναν κάδο του air fryer, ενώ στον διπλανό κάδο βάζει τις πατάτες, και ψήνει τα καλαμάκια για 25 λεπτά, τις πατάτες για 35 και στην μέση του χρόνου τα ανακατεύει. Στα δέκα τελευταία λεπτά του χρόνου ψησίματος των πατατών, βάζει στον κάδο πίτες για σουβλάκι, μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη και τα σερβίρει όλα μαζί, με τζατζίκι.

Για επιδόρπιο ο Άκης ετοιμάζει σοκολατένιες ταχινόπιτες, μια συνταγή που είναι πολύ δημιουργική, αποτελεί μια νέα πρόταση, πολύ θρεπτική αλλά λαχταριστή την ίδια στιγμή. Ετοιμάζεται γρήγορα, χωρίς πολλά υλικά, μόνο πολύ χρήσιμα μυστικά. Πρώτα ετοιμάζει τη ζύμη ανακατεύοντας στον κάδο του μίξερ γάλα, καστανή ζάχαρη, ξηρή μαγιά, ένα αυγό, αλεύρι, βούτυρο, βανιλίνη και αλάτι, και χτυπάει για 8-10 λεπτά. Πλάθει τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα, τη μεταφέρει σε λαδωμένο μπολ και αφήνει να φουσκώσει. Κόβει το ζυμάρι στα 8 και ανοίγει με πλάστη. Σε ένα μπολ ανακατεύει ταχίνι, καστανή ζάχαρη, κανέλα και κακάο. Πλάθει το κάθε ζυμάρι, τις ανοίγει, βάζει γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης, ρολάρει, τυλίγει σαν σαλιγκάρι και πατάει το κομμάτι με την παλάμη. Τέλος, σε ένα μπολ ανακατεύει καστανή ζάχαρη με σουσάμι, βουτάει το κάθε ζυμαράκι στο μπολ, μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα, ψήνει και σερβίρει.

Την Κυριακή, ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» στις 16:40, ενόψει Σαρακοστής, ετοιμάζει νηστίσιμες προτάσεις για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα της νηστείας που κάποιοι θέλουν να ακολουθήσουν και ίσως δε μπορούν να φανταστούν πολλές επιλογές για τα γεύματά τους. Για αυτό προτείνει συνταγές που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους και θα σας λύσουν τα χέρια.

Για πρώτο πιάτο σερβίρει μια ζεστή σαλάτα με φασολάκια και καλαμαράκια, ένα ορεκτικό πολύ χορταστικό, γεμάτο με βιταμίνες, πολύ θρεπτικό για όλη την οικογένεια και γίνεται πολύ απλά. Βράζει κατεψυγμένα φασολάκια, τα αφαιρεί σε μπολ με πάγο και από εκεί σε πιατέλα και προσθέτει φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό και άνηθο. Στη συνέχεια, ετοιμάζει ένα dressing με ξύσμα και χυμό από λεμόνι και πορτοκάλι, μουστάρδα, μέλι, αλάτι, πιπέρι και ηλιέλαιο. Βάζει στην πιατέλα πιπεριές Φλωρίνης σε φέτες, προσθέτει στραγγισμένα καλαμαράκια από κονσέρβα, ρίχνει και το dressing και σερβίρει.

Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει μια νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα, το φαγητό της Σαρακοστής που ακριβώς για αυτόν τον λόγο πρέπει να είναι άψογο και απόλυτα ισορροπημένο. Αρχικά, καθαρίζει κατεψυγμένες γαρίδες Νο 1, βράζει τα κεφάλια και τα κελύφη μαζί με έναν κύβο λαχανικών και σουρώνει σε ένα μπολ τον ζωμό. Κόβει στη μέση τις γαρίδες , τις μεταφέρει σε μπολ και προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τις σοτάρει σε ένα βαθύ τηγάνι, σβήνει με ούζο και αφαιρεί. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνει ελαιόλαδο, κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα, ζάχαρη, ντομάτα και πελτέ ντομάτας, μπούκοβο, τον ζωμό από τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι, σπαγγέτι και τα βράζει όλα μαζί. Ρίχνει τη σάρκα από τις γαρίδες στο τηγάνι για λίγα δευτερόλεπτα, προσθέτει ψιλοκομμένο βασιλικό, το πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο και σερβίρει με ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο βασιλικό.

Για γλυκό ο Άκης φτιάχνει χαλβαδοπιτάκια, ένα νηστίσιμο γλυκό που είναι άψογο από θρεπτικότητα και ισορροπία γεύσεων και πρέπει να το βάλετε στην λίστα με τις συνταγές της Σαρακοστής -και όχι μόνο. Σε ένα μπολ ρίχνει σταφίδες, καρύδια, γαρίφαλο, κανέλα και ανακατεύει. Κόβει σε κυβάκια 1 κόκκινο μήλο και λίγο χαλβά με ταχίνι και ανακατεύει με τα χέρια. Απλώνει ένα φύλλο κρούστας, πασπαλίζει με λιωμένη μαργαρίνη, τσακίζει το φύλλο σε κάθε πλευρά, παίρνει το 1 από τα 4 κομμάτια φύλλου που προεξέχει, το βάζει από πάνω, βάζει γέμιση στη μέση, τυλίγει και συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο για άλλα 13 φύλλα. Μεταφέρει σε ταψί, αλείφει με μαργαρίνη, ψήνει, πασπαλίζει με μέλι και σουσάμι καβουρδισμένο και σερβίρει.

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παντρεύτηκαν λίγο πριν το μαιευτήριο – Λαμπερός γάμος στην ελληνική σόουμπιζ!

Οι δυο τους ενώθηκαν την Παρασκευή με τα δεσμά του γάμου σε μια λαμπερή τελετή, αλλά για λίγους κι εκλεκτούς.

Κατερίνα Καινούργιου: Η νέα εμφάνιση που προδίδει την εγκυμοσύνη

Η Κατερίνα Καινούργιου όλο και παίρνει κιλά με τη κοιλίτσα της να φουσκώνει καθώς όλα δείχνουν πως διανύει προχωρημένη εγκυμοσύνη

Μαλέσκου – Δανιάς: Γάμος στο κενό

Ολοένα και βαθαίνει η κρίση στον γάμο της Ιωάννας...

Νέος χωρισμός στην ελληνική σόουμπιζ – «Δεν είμαστε πια μαζί»

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε on camera τον χωρισμό της

Άννα Κυριακού: Δείτε την στην τελευταία φωτογραφία που της έβγαλε ο γιος της

Η Άννα Κυριακού έφυγε από τη ζωή στον ύπνο της σε ηλικία 95 ετών.

Αντώνης Βουγιουκλάκης: Γενέθλια τον μικρό αδελφό της Αλίκης

Γενέθλια είχε ο Αντώνης Βουγιουκλάκης. Ο αδελφός της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη γιόρτασε τα 89α του γενέθλια με την οικογένειά του

Παντρεύτηκε ο Οδυσσέας Σταμούλης – Δύο χρόνια μετά την απώλεια του γιου του χαμογελάει ξανά

Ο Οδυσσέας Σταμούλης χαμογελάει ξανά! Ο καταξιωμένος ηθοποιός πριν από δύο χρόνια έζησε τη μεγαλύτερη τραγωδία που μπορεί να βιώσει άνθρωπος,